Kemi

mængdeberegning

10. januar 2014 af Kachoot (Slettet) - Niveau: C-niveau

beregn massen af 0,3 mol CO2O3

HJÆÆÆÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2014 af mathon

…du mener Co2O3 ?


Svar #2
10. januar 2014 af Kachoot (Slettet)

ja


Svar #3
10. januar 2014 af Kachoot (Slettet)

 og denne

beregn stofmængden af 25,3 g Mn(OH)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2014 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2014 af mathon

eller
             M(CoO3) = sum({1,3}*{58.933,15.999}) g/mol = 106,930 g/mol

             M(Mn(OH)2) = M(MnO2H2) = sum({1,2,2}*{54.938,15.999,1.008}) g/mol = 88,952 g/mol

.

CoO3
              massen af 0,3 mol
                                                    m = n • M = (0,3 mol) • (106,930 g/mol) = 32,079 g

.

Mn(OH)2
              stofmængden af 25,3 g
                                                    n = m/M = (25,3 g) / (88,952 g/mol) = 0,284 mol
                     
 


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.