Matematik

Populationsmodel HJÆLP TAK

11. januar 2014 af emiliehan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Opg. 4) volder lidt problemer, kan nogen hjælpe mig med at løse den? :-)

Opgaven er vedhæftet.

Svar til:

1) P = <0 1.2, 0.55, 0.5>

2) egenværdier = - 0.6 og 1.1

3) bestanden vil vokse, da den dominerende egenværdi 1.1 > 1.

4) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af peter lind

Opstil ligningen for egenvektoren P(It,At ) = 1,1*(Ït, At)  Vektoren skal opfattes som søjlevektor. Jeg kan ikke skrive en her.

En anden mulighed er at løse differensligningen og se på hvad der sker for t->∞

































 

Opstil ligningen for egenvektoren P*(It,At) = 1,1(It,At) Vektoren skal opstilles som en søjlevektor. Jeg kan ikke skrive en søjlevektor  her.

En anden mulighed er at

(


Skriv et svar til: Populationsmodel HJÆLP TAK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.