Matematik

CAS: Eksakt resultat som decimaltal

11. januar 2014 af Christianos (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej !

Er der nogen der kan fortælle mig, hvordan jeg i TI-nSpire CAS får resultatet af en beregning til at vises som decimaltal i stedet for brøk ? Jeg er ikke ude efter den præcise angivelse af resultatet da jeg skal fortolke på resultatet.

Når jeg taster: 

f(t)=2.7(1-e^-0.021·t) og ønsker  f ' (24)

fremkommer resultatet som brøken  0567·(ln(e) / e^0.504.

Da jeg som sagt skal fortolke på tallet, kan jeg ikke bruge denne form til noget som helst - eller jo, jeg kan trække den fysiske lommeregner frem og beregne tallet, men det er jo en omvej.

Når jeg prøver de forskellige "omskriv til decimaltal" og lignende, sker der ingenting.

Tak til den har svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af LeonhardEuler

Sæt et punktum efter et reellt tal, så kommer resultatet -ikke eksakt- men tilnærmelsesvis ud.

Svar #2
11. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Efter ethvert reelt tal i udtrykket eller hvad ? Det kører ikke for mig. Samme problem i Maple.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2014 af LeonhardEuler

For eksempel

Hvad Nspire (muligvis gjorde) : 4,5•2/6 = 9/6

Sæt et punktum på et af tallene ...:  4,5•2/6. = 1,5


Svar #4
12. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Mange tak !


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det siges også, at man ved at trykke CTRL<ENTER> tvinger maskinen til at evaluere det opnåede resultat og derved producere et decimalt tal, hvis det er muligt. Men det fremgår vel også af din manual.

I øvrigt viser det resultat, som du gengiver i #0, lidt om, hvor "smart" CAS-maskineriet i din maskine er, for det kan du jo sagtens skrive simplere, ikke?


Svar #6
12. januar 2014 af Christianos (Slettet)

#5

Det siges også, at man ved at trykke CTRL<ENTER> tvinger maskinen til at evaluere det opnåede resultat og derved producere et decimalt tal, hvis det er muligt. Men det fremgår vel også af din manual.

I øvrigt viser det resultat, som du gengiver i #0, lidt om, hvor "smart" CAS-maskineriet i din maskine er, for det kan du jo sagtens skrive simplere, ikke?

Jo det har du ret i - "problemet" er, at jeg også arbejder på økonometri, øver mig forud for studiestart ved Sydsæters Essential Math for Economists og bruger nogle formler og udledninger hvor det ville være praktisk hvis resultatet vistes som et tolkeligt tal direkte af kommandoen, da jeg jævnfører mine resultater med bogens studentermanual/facitlite.

Det virker lidt omsonst at have et genialt værktøj, og så alligevel skulle reducere outputtet, da det estimerede resultat som decimaltal er det der bruges i facitlisterne.

Anyway - Ctrl+Enter virker for mig. Jeg takker mange gange :)


Skriv et svar til: CAS: Eksakt resultat som decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.