Matematik

Hjælp til tangentligningen

11. januar 2014 af mariexb (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x^2-x+2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet .

Ved, at jeg skal benytte følgende formel: y-f(x0)=f'(x0)(x-x0), men kan simpelthen ikke finde ud af mere??

please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af exatb

Differentier ligningen, så har du et generelt udtryk for tangentens hældning.

Indsæt tangentpunktets x værdi i differentialkvotienten, så har du tangentens hældning.

Nu har du x, y og a, og b kan bestemmes ud fra ligningen y = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2014 af LeonhardEuler

Først og fremmest oplys punktet ... 

Ellers kan vi ikke hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2014 af mathon

                 y - f(xo) = (2xo-1)·(x-xo)

                 y = (2xo-1)·(x-xo) + xo2 - xo + 2

                 y = (2xo-1)x - 2xo2 + xo + xo2 - xo + 2

                 y = (2xo-1)x - xo+ 2 

                 y = (2xo-1)x + (2-xo2)               

  


Svar #4
12. januar 2014 af mariexb (Slettet)

sorry: p(2,f(2))


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2014 af mathon

som for
             xo = 2

                 y = (2·2 -1)x + (2-22)               

                y = 3x - 2             


Svar #6
12. januar 2014 af mariexb (Slettet)

taaak :-)7kan du hjælpe med den næste?

f(x)=x^2-x+2

g(x)= -x^2+5x-5/2

- det oplyses, at graferne  f og g netop har ét fælles på Q

bestem koordinatsættet for Q


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2014 af LeonhardEuler

Løs f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2014 af mathon

dvs
                                x2 - x + 2  =  -x2 + 5x - (5/2)

                                2x2 - 6x + 4,5  = 0

                                4x2 - 12x + 9  = 0…


Skriv et svar til: Hjælp til tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.