Matematik

LinReg på Ti nspire cx CAS

11. januar 2014 af Mallingg (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej. Ville lige høre om derer nogen der ved hvordan man får ti nspire cx CAS til at beregne en liniær regression ud fra 2 punkter. Den eneste måde jeg har fundet er ved at den tegner grafen (funktionen). Er det muligt bare at få den til at skrive ligningen uden graf?? Noget lignende "f(x)=ax+b" hvor den bagefter skriver f. Eks r^2=1. Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af LeonhardEuler

Når du har en 2 punkter foretager du ikke en regression, men derimod løser en ligningssystemmer med a og b som de ubekendte.

Du foretager dig en regression, når du får oplyst flere punkter end 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2014 af LeonhardEuler

Når du får oplyst to punkter, der tilhører en lineære udvikling , så løser du vha. de 2 punkter et ligningssystem.

Først definerer du f(x) 

Matematikboks:  f(x):=ax+b

Matematikboks: solve(f(x1)=y1 and f(x2)=y2,{a,b})

Hvor f(x1)=y1 og f(x2)=y2 er dine punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2014 af mathon

eksempel
                    den rette linje gennem (2,1) og (5,10)


     {2,5} -> L1    {1,10} -> L2  

         MATH
             6:Statisticks
                3:Regressions
                   1:LinReg                    
                                    display:   LinReg L1,L2

         MATH
             6:Statisticks
                8:ShowStat
                                    display: y = ax + b
                                                   a = 3
                                                   b = -5
          
                                             
                          
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2014 af mathon

lettere
             Define a=[x,y,1;2,1,1;5,10,1]

             expand(solve(det(a)=0,y))


Svar #5
11. januar 2014 af Mallingg (Slettet)

Det var også en regression jeg mente, og ikke det med punkterne..:(

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man kan godt foretage lineær regression med kun 2 datapunkter. Løsningen for regressionskonstanterne a og b reduceres i dette tilfælde til den kendte løsning for en ret linie bestemt ud fra 2 punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2014 af mathon

som med to kendte punkter P1(x1,y1) og P2(x2,y2)
er:

                                  y2 - y1                      x2·y1 - x1·y2
                          a = -----------             b = -----------------              x2 ≠ x1
                                  x2 - x1                          x2 - x1

            
 


Skriv et svar til: LinReg på Ti nspire cx CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.