Matematik

Gennemsnitlige procentvise ændring

11. januar 2014 af erinaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg sidder med et eksamensæt, hvor jeg sidder fast i en opgave:

Tabellen viser, hvordan kursen på en bestemt aktie er faldet fra 2004 til 2010.
Hvor i 2004 er aktien på 360 og i 2010 er aktien 179. 
Jeg skal bestemme den gennemsnitlige årlige procentvise ændring i kursen på aktien i den 6-årige periode. 

Har kigget på de tidligere indlæg her, men forstår ikke helt hvad der foregår. 
Håber i kan hjælpe. :D

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af mathon

                   (1+r)•(360) = 179

                    1 + r = 179/360 = 0,497

                    r = 0,4972 - 1 = -0,503 = -50,3%


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

Prøv kapitalformlen der siger: Kn=K0*(1+r)n. Indsæt 179=360*(1+r)6 på din lommeregner og løs ligningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2014 af 123434 (Slettet)

179=360*(1+p/100)6

?


Svar #4
11. januar 2014 af erinaa (Slettet)

#2
 

Skal jeg finde r? kan jeg gøre det på hvilken som helst lommeregner? Jeg har en TI-30XB


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2014 af 123434 (Slettet)

4# 

K = K0 * (1+r)^n

(1+r)^n = K / K0

1+r = (K/K0)^(1/n)

r = (K/K0)^(1/n) - 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2014 af mathon

OK årligt
 

                   (1+r)6•(360) = 179

                    (1+r)6 = 179/360 = 0,497

                   1 + r = 0,4971/6 = 0,890

                   r = 0,890 - 1 = -0,11 = -11%


Svar #7
11. januar 2014 af erinaa (Slettet)

#2 #5 #6

Tusind tak for hjælpen alle sammen :D Jeg forstår det nu :D


Skriv et svar til: Gennemsnitlige procentvise ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.