Matematik

Km/t

11. januar 2014 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Fra København til Korsør er der 110 km.

Jensen kører denne strækning på 1 time og 40 minutter.

Hvor mange km/t kører han i gennemsnit? 

Hvor længe ville han være om turen med 50 km/t ?

''Nogle der har en metode? :)''


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1) 110km/100*60=66km/t

2) 110km/50km/t*60=132 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2014 af mathon

eller

1)

    1 time og 40 minutter = 12/3 t = (5/3) t

        gennemsnitsfart = (110 km) / (5/3 t) = (110 • 3/5) km/t = 66 km/t
                       dividér med en brøk ved at gange med den omvendte brøk

.

2)

    Tid = afstand / fart

    t = (110 km) / (50 km/t) = 2,2 t  =  2 t + 0,2 t  =   2 t + 0,2·(60 min)) = 2t 12 min


Skriv et svar til: Km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.