Matematik

hjælp

12. januar 2014 af NinaSørensenn (Slettet)

Hej.

Jeg er  igang med en opgave, hvor jeg skal finde forskriften for f - jeg kan bare ikke huske hvordan jeg gør.. :)

opgaven lyder:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at f(4) = 3 og f(6) = 27.
Bestem forskriften for f .

Det jeg har indtil videre har fundet ud af er at 3 er y1 og 27 er y2? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af peter lind

Funktionen har formen y = b*ax.  Indsæt de 2 punkter i funktionsudtrykket. det giver to ligninger med de ubekendte a og b. Dividerer du de 2 ligninger med hinanden går b ud, så du får en ligning i a alene


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

I din mat.-bog findes en god formel til dette fomål:

a = (x2-x1)√(y2/y1)

Derefter indsætter du et af dine punkter i

y = b*a^x

sammen med det fundne a, og finder derved b

;-)


Svar #3
12. januar 2014 af NinaSørensenn (Slettet)

Det er uden hjælpemidler? så bliver det ikke lidt svært for mig at lave den på den metode du gøre krabasken ? :)


Svar #4
12. januar 2014 af NinaSørensenn (Slettet)

Det jeg får er :

(6-4) = √(27/3) =

2 og √9 hvad mere ?


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.