Matematik
hjælp med hjælpemidler
Hej er der nogen som kan hjælpe med den vedhæftede fil :)
Svar #1
12. januar 2014 af LW09 (Slettet)
Jeg har skitseret den på min lommerregner hvordan finder jeg M i opgave a ? :)
Svar #5
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#3
Opgaven specificerer, at grafen for f(x) afgrænser området M sammen med koordinatakserne og linien med ligningen x = 38. Den en koordinatakse er y-aksen, dvs linien med ligningen x = 0.
#4
Forskriften for funktionen f(x) er givet i opgaven. Den skal ikke pludselig laves om.
Svar #6
12. januar 2014 af LW09 (Slettet)
#5
undskyld jeg glemte at skrive sin dvs
0∫38 (6,5sin * (0,085x) + 6 = 380,847
ikke sandt? :)
hvad med opgave b kan du hjælpe med den ? :)
Svar #7
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#6
Funktionen er
f(x) = 6,5·sin(0,0849x) + 6
Beregn overfladearealet ved at indsætte i det givne integral.
Svar #8
12. januar 2014 af LW09 (Slettet)
#7
var opgave a korrekt?
og dvs. opgave b giver:
2*pi 0∫38 6,5·sin(0,0849x) + 6 * √1+f'(x)2 dx =
Svar #9
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#8
a) Fremgangsmåden er korrekt, men jeg har ikke indsat tallene. Jeg gik ud fra, at du benyttede en lommeregner. Eftersom 0,0849·38 = 3,23 er en anelse større end π, består området M tilnærmelsesvist af et rektangel med en sinusbue med amplitude 6,5 , så arealet er tæt ved
A(M) ≈ 38·6 + 6,5·2/0,0849 ≈ 381 (overslagsregning).
b) Der skal benyttes parenteser i integralet
Svar #10
12. januar 2014 af LW09 (Slettet)
Kan jeg benytte min fremgangsmåde til min opgave a?
i opgave b mener du så:
2*pi ( 0∫38 6,5·sin(0,0849x) + 6 )* √1+f'(x)2 dx =
Svar #11
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#10
a) Ja, tallet ser da rigtigt ud. Jeg ved ikke, hvordan du beregnede integralet, så jeg kan ikke udtale mig om, hvorvidt din fremgangsmåde er korrekt.
b) Integralet er
O = 2·π· 0∫38 f(x)·√(1+(f '(x))2) dx .
Der skal parentes omkring forskiften for f(x), og omkring indholdet under kvadratroden.
Differentier funktionen f(x) og indsæt i integralet.
Svar #12
12. januar 2014 af LW09 (Slettet)
kan det passe at det giver f(x)= 0.55185*cos(0.0849*x) når jeg diffrentier funktionen f(x). Det er på lommerregneren jeg differentier
Svar #13
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#12
Ja, din lommeregner regner tilsyneladende korrekt. Funktionen kan let differentieres manuelt.
Svar #14
12. januar 2014 af LW09 (Slettet)
Okay men jeg ved nemlig ikke om jeg har brugt den korrekte funktion til at differentier vil det så sige at:
O = 2·π· 0∫38 (0.55185*cos(0.0849*x))·√(1+(f '(x))2) dx
Svar #16
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#14, #15
Nej, integralet er
O = 2·π· 0∫38 f(x)·√(1+(f '(x))2) dx
Du har indsat f '(x) , hvor der skal indsættes f(x) . f '(x) skal ind under kvadratroden.
Svar #17
12. januar 2014 af LW09 (Slettet)
0∫38( 6.5*sin(0.0849*x)+6*√(1+0.55185*cos(0.0849*x))
det er sådan her jeg har indtastet det på min lommerregner
Svar #18
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#17
f '(x) skal kvadreres under kvadratroden, og der er ikke balance i dine parenteser omkring f(x):
O = 2·π · 0∫38 f(x)·√(1+(f '(x))2) dx
= 2·π · 0∫38 (6,5·sin(0,0849x)+6) · √(1 + (0,55185·cos(0,0849x))2) dx
Skriv et svar til: hjælp med hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
