Matematik

Brøker, potenser og rødder

13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

(8/27) 2/3

Nogen der har en udregning til denne? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2014 af mathon


                            (8/27)2/3  =  ((8/27)1/3)2  = (3√(2/3)3)2  =  (2/3)2  =  4/9

eller noteret
                            (8/27)2/3  =  (((2/3)3)1/3)2  =  (2/3)2  =  4/9

                           


Svar #2
13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Perfekt! 

Jeg har en anden opgave i et tidligere opslag, som jeg selv har udregnet, men er ikke helt sikker på, om den er rigitig udregnet. Vil du lige kigge på den? 


Svar #3
13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

32 2/5

32/1 forlænget med 5 32*5/1*5 = 160/5 + 2/5 = 162/5

Det er den her, er den rigtig udregnet? Ved godt den kan forkortes, men bare selv udregningen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af mathon

Den er rigtigt omregnet til uægte brøk, men du har ikke ret i, at den kan forkortes.


Skriv et svar til: Brøker, potenser og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.