Matematik

Sandsynlighedsregning

13. januar 2014 af sally1004 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Jeg har problemer med denne opgave, og jeg håber der er en venlig sjæl, der vil forklare mig, hvad det er jeg skal gøre, for har aldrig rigtig forstået sandsynlighedsregning :-(



Ved undersøgelsen blev spurgt 44,7 % mænd, af mændene svarede  27,0% at de var enige i spørgsmålet, blandt kvinderne var der 20,8% der var enige

a) Hvor mange procent var enige i spørgsmålet total

b) Hvor mange procent af de enige er mænd

c) Hvor mange procent af de uenige er kvinder


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Del det op i grupper. Kald det samlede antal af adspurgte personer for s, antallet af mænde for m, antallet af kvinder for k, antallet af enige personer for e, og antallet af uenige personer for u. Man har da

s = k + m = e + u

Inden for gruppen af enige personer kan man så se på fordelingen på mænd og kvinder:

e = ek + em

og tilsvarende for de uenige

u = uk + um .

Her gælder der så

m = em + um , og

k = ek + uk .

Opskriv nu de kendte oplysninger:

44,7% af de spurgte er mænd: m/s = 0,447

27% af mændene er enige: em/m = 0,27 .

20,8% af kvinderne er enige: ek/k = 0,208 .

Beregn nu

a) (em+ek)/e

b) em/(em+ek)

c) uk/(um+uk)


Svar #2
13. januar 2014 af sally1004 (Slettet)

#1

Mange tak for svaret!, men betyder em at jeg skal opløfte det eller hvordan??


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, i em og ek er m og k et indeks. Her angiver em antallet af enige mænd, og ek antallet af enige kvinder.


Svar #4
13. januar 2014 af sally1004 (Slettet)

#3
 

#2

Nej, i em og ek er m og k et indeks. Her angiver em antallet af enige mænd, og ek antallet af enige kvinder.

Men hvordan skal jeg så regne dette ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved at kombinere de ovenstående 9 ligninger på passende vis.

Vedrørende de ønskede størrelser, skal det i a) være

a) e/s .

Her er

e/s = ek/s + em/s = (ek/k)·(k/s) + (em/m)·(m/s) = (ek/k)·((s-m)/s) + (em/m)·(m/s)

                           = (ek/k)·(1-(m/s)) + (em/m)·(m/s)

                           = 0,208·(1-0,447) + 0,27·0,447

                           = ...


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.