Matematik

Hjælp!

13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået to opgaver for, men det er ikke noget jeg har prøvet at udregnet før! Så vil sætte stor pris, hvis en af jer kloge hoveder, kan jeg hjælpe mig med, at udregne dem. Tak på forhånd :) 
Opgaverne ser således ud: 

g = 3√8/22

f = 27/4√92


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Skal de ikke bare reduceres ?

g=21/3

f=27/(811/4) =27/3 = 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af Christianos (Slettet)

den x'te rod af a er det samme som a1/x


Svar #3
13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Udregn følgende tal uden cas, idet alle facits er 'pæne'. Kontroller derefter vha. cas

opgavens navn. 

Forstår det ikke. 

Er der ingen "større" udregninger? det vil gøre det nemmere for mig, at forstå. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Jeg regnede også forkert, den første er 0.5.

Anyway, så handler opgaven om aritmetiske regneregler. Dvs hvad du regner ud først og sidst.

Det er ikke kompliceret :)

Se hvad jeg skrev i den sidste opgave og så gør det efter i den første. Det handler om at eliminere de uhåndterbare dele (potenser og rødder) hvis du skal regne det uden hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2014 af Christianos (Slettet)

g = 3√8/22 = tredje rod af 8 divideret med 4. Dvs 2 divideret med 4. = 0.5.


Svar #6
13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Ser opgaven f, således ud så? 

27/4√9fjerde rod af 9 divideret med 18 = 0.5

Er det rigtigt eller jeg helt galt på den? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Du får den lige igen:

g = 3√8/22 = (3. rod af 8) / 22 = 2 / 4 = 0.5

f= 27/4√92= (27) / (fjerde rod af (92) =(27) /fjerde rod af 81

og da den fjerde rod af 81 = 3 fordi 34 = 81, så har du at:

27/fjerde rod af 81er det samme som

27 / 3= 9


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.