Kemi

Molvægt

13. januar 2014 af rare (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave jeg ikke forstår. 

Opg. 1

 Afgør om følgende oplysninger er sande:

a) 2,10 mol vand har massen 30,3 gram.

b) 1,10 mol zinksulfat har massen 161,4 gram.

c) 33,9 gram svarer til 0,77 mol CO2. 

Hvis vi nu tager den første, Så ved jeg godt hvordan man beregner molvægten. Det gør man ved at
addere to H-atomers  masse med hinanden. Herefter adderes et O-atoms masse til de 2 H-atomers masse. Altså: (1,008*2)+16 = 18,016 g/mol.

Man da der står 2,10 mol vand kommer jeg i tvivl om hvad jeg så skal gøre. Så mit spørgsmål er om det jeg gør er rigtigt nok eller om jeg mangler noget.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2,10 mol * 18,016 g/mol = 37,8 g  , så oplysningen er usand.

Præcis den samme fremgangsmåde i b) og c).


Svar #2
13. januar 2014 af rare (Slettet)

#1
 

2,10 mol * 18,016 g/mol = 37,8 g  , så oplysningen er usand.

Præcis den samme fremgangsmåde i b) og c).

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Molvægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.