Matematik

Logaritmer

13. januar 2014 af preity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Der er enkelte ligninger som jeg har svært ved, og det ville derfor være en stor hjælp hvis nogen kunne hjælpe. 

feks:

log(2-3x)=ln(e3

log(1+1/x)+log(x+4)=0

ln(x-1)-2ln(x)=3 

3*ln(4)=ln(8)

Mange tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af mathon


                log(2-3x) = ln(e3) = 3·ln(e)

                log(2-3x) = 3                     da  ln(e) = 1

                10log(2-3x) = 103                          

                2-3x = 103                               da  10log(x) = x

                2 - 1000 = 3x

                -998 = 3x

                x = -(998)/3

                x = -(999 - 1)/3

                x = -(333 - 1/3)

                x = -3322/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af mathon

               log(1+1/x) + log(x+4) = 0    -4 < x < -1        her omskrives   log(a) + log(b) = log(a·b)

               log((1+1/x))·(x+4)) = 0  

               10log((1+1/x))·(x+4)) = 100

               (1+1/x))·(x+4) = 1        som multipliceret med x
giver
               (x+1)·(x+4) = x

               x2 + 5x + 4 = x

               x2 + 4x + 4 = 0  ∧  -4 < x < -1

               (x+2)2 = 0

               x = -2
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2014 af mathon

               ln(x-1) - 2ln(x) = 3         x > 1            a·ln(x) = ln(xa)

               ln(x-1) - ln(x2) = 3                              ln(a) - ln(b) = ln(a/b)

               ln((x-1)/x2) = 3

               eln((x-1)/x^2) = e3

               (x-1)/x2 = e3

               x-1 = e3x2

               e3x2 + (-1)x + 1 = 0

                     d = (-1)2 - 4·e3·1 < 0

hvorfor
                     L = Ø       i R

             


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af mathon

               3·ln(4) = ln(8)

               3·ln(4) = ln(23)

               3·ln(4) = 3·ln(2)

               ln(4) = ln(2)

               4 = 2      hvilket er en absurditet dvs

               3·ln(4) ln(8)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2014 af mathon

korrektion
 

               log(1+1/x) + log(x+4) = 0    -4 < x < -1  v   x > 0      her omskrives   log(a) + log(b) = log(a·b)

               log((1+1/x))·(x+4)) = 0  

               10log((1+1/x))·(x+4)) = 100

               (1+1/x))·(x+4) = 1        som multipliceret med x
giver
               (x+1)·(x+4) = x

               x2 + 5x + 4 = x

               x2 + 4x + 4 = 0    ∧    -4 < x < -1      x > 0

               (x+2)2 = 0

               x = -2
 


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.