Matematik

Eksponentiel sammenhæng

13. januar 2014 af 170997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 
Jeg skal løse en opgave men kan ikke helt finde ud af den og tænkte der måske var en der kunne forklare mig det?? Opgaven lyder;

Om en eksponentiel sammenhæng gælder at grafen går gennem (0,5) og vækstraten er 0,08. 
Opskriv en forskrift for sammenhængen.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Modellen kan skrives f(x) = b ·ax . Af oplysningerne aflæser man umiddelbart b og (a-1) .


Svar #2
13. januar 2014 af 170997 (Slettet)

Så hvordan kan man skrive en udregning for stykket?? 
Jeg er på bar bund..


Svar #3
13. januar 2014 af 170997 (Slettet)

Tror jeg forstår det, egentlig. Giver det y=5*1,08x??


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af mathon


                   y = b•(1+0,08)x     gennem  (0,5)

                   5 = b •1,080 = b • 1 = b


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

# 3

Yes!

;-)


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.