Matematik

Diskriminanten i andengradsligning

13. januar 2014 af Major90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og roder med en andengradsligning og er ved at trække hårene ud af mig selv.

Andengradsligningen ser således ud: 3x2-4x+1=0 . Altså er a = 3, b = -4, c = 1.

Diskriminanten: b2-4ac = -42-4*3*1 = Og her insistrer feks. http://www.regneregler.dk/andengradsligning.jsp?calc_id=7&a=3&b=-4&c=1#calculator7 på at dette giver 4. Når jeg selv regner det ud: -16 -12 = -28.

Ydermere når jeg bruger solve på min lommeregner får jeg så også at der er to løsninger, hvilket der selvfølgelig ikke ville være hvis d havde været -28. Men hvordan hulan kan -42-4*3*1 blive 4??? Efter min overbevisning er -42 = 16 og -4*3*1 = -12, altså -16 -12 = -28..

Håber nogen kan komme med en forklaring på hvorfor det ikke er således. Det er sikkert indlysende...


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal kvadrere (-4) . Man skal udregne b2, mens du beregner -(b2) .

d = b2 -4ac = (-4)2 -4·3·1 = 16 -12 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af mathon

                      (-4)2 - 4 • 3 • 1 = 16 - 12 > 0


Svar #3
13. januar 2014 af Major90 (Slettet)

Ahh modtaget. Det er selvfølgelig det samme som (-4) * (-4), og minus og minus giver plus. Det giver mening! Utroligt jeg ikke har tænkt over det! Jeg siger tak! :)


Skriv et svar til: Diskriminanten i andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.