Matematik

Differentialligning fuldstændige løsning

13. januar 2014 af LeonhardEuler

Kære Studieportalen

Som overskriften hentyder til så har jeg problemer med at finde den fuldstændige løsning til differentialligningen

y' = y-1/x

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen ved separation af de variable

(1/(y-1)) dy = (1/x) dx

∫ (1/(y-1)) d(y-1) = ∫ (1/x) dx


Svar #2
13. januar 2014 af LeonhardEuler

Tak.

Kan løsningen være  y = c·x+1


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er en løsning.

Man har så, hvis y > 1, og x > 0

ln(y-1) = ln(x) + c'

og dermed

y-1 = c·x


Skriv et svar til: Differentialligning fuldstændige løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.