Matematik

ligning

13. januar 2014 af Problemsolver (Slettet) - Niveau: C-niveau

ax+2=x2−2x+4

bestem a, så den kun har en skæringspunkt. ved godt jeg skal bruge D=b2-4ac. her er hvor jeg går i står

ax+2=x2−2x+4

ax=x2-2x+2

0=x2-2x+(2-ax)

Men hvis jeg bruger det i D=b2-4ac så er der 2 ubekendt, (D=-4+4ax=0) hvilket der ikke må være.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Flyt alle led over på den ene side og saml led med x2, med x og konstanter for sig.

x2 -2x -ax +4 -2 = 0

x2 -(2+a)x +2 = 0

Beregn diskriminanten

d = B2 - 4AC = (-(2+a))2 -4·1·2 = (a+2)2 -8

og løs nu ligningen d = 0 som en ligning i a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af SuneChr

# 0
Nej,
x2 - 2x + 4 - ax - 2  =  0
x2 - (2 + a)x + 2  =  0
D  =  (- (2 + a))2 - 4·1·2


Svar #3
13. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

Lyder nok dum, men forstår ikke helt hvad du mener :/  håber du vil forklare hvad du mener med d=0 som en ligning i a. Vil virkelig gerne forstå det her, da jeg har siddet med regnestykket i 3-4 dage nu...


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I #1 er diskriminanten d beregnet som

d = (a+2)2 -8 .

Diskriminanten afhænger af værdien for a. Opgaven går us på at bestemme den eller de værdier for a, for hvilke den til 2.-gradsligningen hørende diskriminant bliver lig med 0. For at finde disse værdier af a skal man derfor løse ligningen

d = 0 , dvs

(a+2)2 -8 = 0 ,

der er en 2.-gradsligning i a.


Svar #5
13. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

fandt ud af det :P tak for hjælpen


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.