Matematik

Hjælp hjemmeregning

14. januar 2014 af Pernille321 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Farten gennem byen er 40 km/t. Farten på lufthavnsvejen er 60/t.
Lufthavnsturen er 14 km

- Hvor lang tid tager en lufthavnstur?
- Hvor mange timer og minutter kører ambulancen den dag?


 

Plis hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af SuneChr

Turen gennem byen = β km
Turen ad lufthavnsvejen = λ km
β + λ = 14
En lufthavnstur tager
β/40 + λ/60  time

Opgaven kan ikke løses kun med de ufuldstændige informationer, der gives.


Svar #2
14. januar 2014 af Pernille321 (Slettet)

#1
Jeg forstår ikke det du har skreven med de der underlige tegn altså skal jeg bare sige 40+60?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

I 8. klasse er de vist endnu ikke begyndt at lære græsk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af ohwell (Slettet)

din opgave mangler nogle detaljer. jeg vil gerne hjælpe dig, men du skal skrive lidt mere.

#1

hun går i 8.klasse, og har sandsynligvis ikke fået dette :D

mvh til alle :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er vist ikke oplysninger nok i det, du har givet, til at besvare din opgave. Prøv at formulere hele opgaven


Svar #6
14. januar 2014 af Pernille321 (Slettet)

Jamen det der står er at
Turen gennem byen er 2 km. Lufthavnsvejen er 5 km. En lufthavnstur går fra sygehuset til lufthavnen og tilbage igen. Også står der Farten gennem byen er 40 km/t. Farten på lufthavnsvejen er 60 km/t andet står ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2014 af LeonhardEuler

#4: Du kan ikke skrive  ''mvh til alle :D''  , medmindre du hedder til alle - hvilket er meget usandsynligt. 

mvh. står for ''med venlig hilsen''  -  altså en hilsen fra dig, dvs. du skal anføre dit eget navn dér i stedet for ''til alle''.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo også meget mere end du skrev til at begynde med i #0.

Du kender farten og turlængden gennem byen; beregn så tiden for enkeltturen gennem byen.

Du kender farten og turlængden ad lufthavnsvejen; beregn så tiden for enkeltturen ad lufthavnsvejen.

Læg tiderne sammen, og gang så resultatet med 2 for den samlede tid ud og hjem igen.


Svar #9
14. januar 2014 af Pernille321 (Slettet)

#8

Jamen det er jo det jeg ikke kan regne ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Benyt, at

v = s / t

hvor v er farten, s er turlængden, og t er tiden . Så er

t = s / v .


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2019 af Emmadk247

ej tak jeg har den samme opg aha


Skriv et svar til: Hjælp hjemmeregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.