Matematik

f'(x0)

14. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hej jeg har vedhæftet en opgave som jeg har lidt svært ved.

Hvis vi har formlen 
                      "f(x)=ax^(2)+bx+c, "
finder jeg så ikke 
                              f(x)
, ved at sige: 
                        f(x) = 2 ax + b

altså hvis jeg har funktionen vis jeg har funktionen 3x^2+2x-1 og x0 er 0
ska jeg så først sige 2*3*0 =0 

også +2, f'(x0) er 2?


Svar #1
14. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Her er opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man finder f '(x) ved udtrykket 2ax + b . Her er f '(0) = b .

Man differentierer først funktionen f(x) og indsætter så værdien for x0 i udtrykket for f '(x).

Angiv altid omhyggeligt, om du mener f(x) eller den afledede funktion f '(x) .


Svar #3
14. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jamen er det så ikke også rigtig at f'(x0) er 2? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er korrekt.


Svar #5
14. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay, men så i den næste, så hvis du har funktonen -4x^2-5x+3 hvor x0 er -1

Så skal jeg først differentere så der står: f(x)= 8x-5x? eller hvad? 


Svar #6
14. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

nej vent f(x)=-8x-5x?


Svar #7
14. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

også siger man vel f(x)=-8*(-1)-5=3

Så f'(x0)=3?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke helt korrekt. Man finder

f '(x) = -8x -5

#7

Ja, det er korrekt.

Igen: vær mere omhyggelig med at skrive f '(x) og ikke f(x) , når der menes den afledede af f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2014 af cecilied34 (Slettet)

#8 Hvorfor laver du mellemrum mellem f og '(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Fordi det er lettere at læse f '(x) end hvis jeg skriver f'(x) på grund af den benyttede font.

Det var dog ikke det, min kommentar om f '(x) gik på, for flere steder ovenfor har du helt udeladt mærke-tegnet ' , hvor det skulle have været med.


Svar #11
15. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay! Mange tak.

Nu gav det hele meget mere mening i mit hovedet :-)


Svar #12
15. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men lige et sidste spørgsmål! 

Jeg har vedhæftet den samme opgave + en anden opgave. 
Men det der forvirrer mig er at der står i opgave 2 at man skal finde f'(x0) og i opgave 3 at jeg skal finde f'(x)

Er der forskell? 
Eller skal jeg bare gøre det samme, som i opgave 2? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. januar 2014 af mathon

                                    f '(x)  er en funktion, medens  f '(xo) er en specifik talværdi.


Skriv et svar til: f'(x0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.