Matematik

Integralregning

15. januar 2014 af Puppeteer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt blank omkring denne opgave, nogle der ville hjælpe? Det ville redde min dag!
"Bestem arealet af den f igur der afgrænses af grafen for f(x)=√x, af x-aksen samt af de lodrette linjer gennem x=1 og x=4."


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2014 af mathon


                A = 14 √(x) dx = [(2/3)·x·√(x)]14 = (2/3)·4·√(4)  -  ((2/3)·1·√(1))  =  16/3 - 2/3 = 14/3 = 42/3

........

          ∫√(x) dx = ∫x1/2 dx = (2/3)•x3/2 + k = (2/3)•x2/2+1/2 + k = (2/3)•x2/2•x1/2 + k = (2/3)•x•√(x) + k


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.