Kemi

Ea

15. januar 2014 af kjsahdsh (Slettet)

a) Beregn Ea for en reaktion, hvis hastighedskonstant præcis fordobles ved opvarmning fra 20oC til 30oC


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2014 af mathon


                                           -Ea       T1 - T2
                               ln(2) = ------- • -----------
                                             R       T1 • T2

.

                                           -Ea                  -10 K
                               ln(2) = ------- • -----------------------------
                                             R       (273+20)(273+30) K2

.

                                             Ea          1
                               ln(2) = ------- • ------------
                                             R       8877,9 K

.

                                                     Ea         
                               ln(2) = ----------------------
                                           738,154 kJ/mol

.

                               Ea = ln(2) • (738,154 kJ/mol)

                               Ea = 511,649 kJ/mol)


Skriv et svar til: Ea

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.