Matematik

bevis følgende sætning

16. januar 2014 af fridlev2f (Slettet) - Niveau: B-niveau

bevis førlgende sætning:

for et andengradspolynomium er konstanten b lig med hældning for tangenten i punktet (0,c)

jeg aner ikke hvad jeg skal!


Svar #1
16. januar 2014 af fridlev2f (Slettet)

der er mere til den opgave ^^

giv et konkret taleeksempel på ovenstående sætning.
Eksempelvis kan i vise, at hældningen på tangenten i (0,2) er -3 for fælgende andengradspolynomium:

f(x)=x^2-3x+2

Tegn desuden parablen og tangenten i (0,c) og bestem ligningen for tangenten til f i (0,c).


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2014 af PeterValberg

f(x) = ax2 + bx + c

bestem forskriften for den afledede funktion f'

Benyt tangentligningen med x0 = 0

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

af den fremkomne ligning for tangente aflæses hældningskoefficienten til b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af mathon

For et vilkårligt andengradspolynomium

                                     f(x) = ax2 + bx + c      f(0) = a•02 + b•0 + c  =  c
er
                                     f '(x) = 2ax2 + b      som for
             x = 0
             giver
                                     f '(0) = 2a•02 + b  = b

    tangenthældningen i (0,f(0)) = (0,c)
    er altid
                                     f '(0) = b



                   
                                                    


Skriv et svar til: bevis følgende sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.