Matematik

Eksponentielle sammenhænge

16. januar 2014 af AmalieSPetersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Vi har aflevering for og emnet er eksponentielle sammenhænge (det vil jeg ihvertfald tro - det står i min bog).
Jeg kan faktisk ikke rigtig finde ud af emnet, men læser så godt jeg kan rundt i bogen og i mine forskellige apps.

Jeg er stødt på en ligning som lyder:

419 * 6,28x = 2614.

Hvordan regner man denne ud? Hvad er fremgangsmåden?

I redder virkelig min aflevering guys.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2014 af PeterValberg

dividér begge sider med 419

benyt at:  ln(an) = n·ln(a)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2014 af mathon

     generelt
                                             b•ax = y
     hvoraf du har
                                            ax = (y/b)

                                            log(ax) = log(y/b)

                                            log(a)•x = log(y/b)

                                            x = log(y/b) / log(a)


Svar #3
16. januar 2014 af AmalieSPetersen (Slettet)

#2
 

     generelt
                                             b•ax = y
     hvoraf du har
                                            ax = (y/b)

                                            log(ax) = log(y/b)

                                            log(a)•x = log(y/b)

                                            x = log(y/b) / log(a)

Men hvilken en er b og hvilken en er a?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2014 af LubDub (Slettet)

         419 * 6,28x = 2614

...      b•ax = y

b = 419

a = 6,28

y = 2614


Svar #5
16. januar 2014 af AmalieSPetersen (Slettet)

TUSIND TAK! I ER ALLE MINE REDNINGSMÆND! 


Skriv et svar til: Eksponentielle sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.