Matematik
stamfunktion hjælp?
17. november 2005 af
HappyHelle (Slettet)
En funktion f er bestemt ved f(x) = 2x – 1
Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem P(3,1)
Hvad hulen gør jeg? er i helt vildrede..
Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem P(3,1)
Hvad hulen gør jeg? er i helt vildrede..
Svar #1
17. november 2005 af Maja_enggaard (Slettet)
for at finde stamfunktionen til f skal du tage integralet af f. F(x)= integralet af 2x-1. 2 er en konstant så den kan du sætte udenfor integraltegnet. så skal du finde stamfunktionen til x-1. stamfunktion til x er 1/2*x^2. og stamfunktionen til 1 er x. Så F(x) hedder 2*1/2*x^2-1x +k. Så sætter du 3 ind på y's plads (y=F(X)) og 1 ind på x's plads. så 3= 2*1/2*1^2-1*1+k. hvis du regner det ud og isolerer k finder du ud af at k= 3. så F(x)=2*1/2x^2 -1x +3
F(x)= x^2-1x+3. håber det gav mening.
F(x)= x^2-1x+3. håber det gav mening.
Svar #2
17. november 2005 af HappyHelle (Slettet)
har siddet og regnet på den men jeg får da k til -5
idet 1 = 3^2 - 3 + k
K= -5
men så kommer næste opgave jeg ikke lige kan overskue:
en funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = y/(x+y) og grafen for f går gennem punktet p(-2,4) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p
idet 1 = 3^2 - 3 + k
K= -5
men så kommer næste opgave jeg ikke lige kan overskue:
en funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = y/(x+y) og grafen for f går gennem punktet p(-2,4) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p
Svar #3
17. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#1:
"2 er en konstant så den kan du sætte udenfor integraltegnet. så skal du finde stamfunktionen til x-1"
Siden hvornår er 2x-1 = 2(x-1)? ;)
#2:
Det er korrekt, at k = -5.
Bemærk, at det oplyses, at f er en løsning til forelagte differentialligning,
dy/dx = y/(x+y) (*),
som udtrykker den afledede funktion (dy/dx) i termer af den uafhængige variabel (x) samt en løsning y = f(x) til (*). Hvor I nok tidligere har været vant til at kende en forskrift for f og dernæst skulle differentiere og indsætte for at bestemme f'(x0), kan dette nu gøres ved i (*) at indsætte det kendte punkt P(-2,4) fra løsningskurven, netop fordi f vides at være en løsning til (*).
Punktet P(-2,4) giver endvidere oplysning om, hvad f(-2) er.
//Epsilon
"2 er en konstant så den kan du sætte udenfor integraltegnet. så skal du finde stamfunktionen til x-1"
Siden hvornår er 2x-1 = 2(x-1)? ;)
#2:
Det er korrekt, at k = -5.
Bemærk, at det oplyses, at f er en løsning til forelagte differentialligning,
dy/dx = y/(x+y) (*),
som udtrykker den afledede funktion (dy/dx) i termer af den uafhængige variabel (x) samt en løsning y = f(x) til (*). Hvor I nok tidligere har været vant til at kende en forskrift for f og dernæst skulle differentiere og indsætte for at bestemme f'(x0), kan dette nu gøres ved i (*) at indsætte det kendte punkt P(-2,4) fra løsningskurven, netop fordi f vides at være en løsning til (*).
Punktet P(-2,4) giver endvidere oplysning om, hvad f(-2) er.
//Epsilon
Skriv et svar til: stamfunktion hjælp?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
