Matematik

Differentialligninger

16. januar 2014 af julenise (Slettet) - Niveau: A-niveau

y'=y(10-5y)    og f(0)= 2/3

har fundet løsningen som er 

y=-2/1+-4*e^-10(x)

skal nu finde koordinaterne til det punkt, som grafen for f er symmetrisk om :/ er der nogen der kan hjælpe med det ? 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Den korrekte løsning er

        y(x) = 2/(1 + 2·e-10x)

Værdimængden er intervallet ]0;2[ , så symmetripunktet må have y-koordinat 1. Den hertil hørende x-værdi findes så ved at løse ligningen

        y(x) = 1 ,

dvs.

       x = ln(2) / 10


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.