Matematik

ligning for t1?

17. januar 2014 af danmark100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktion for f:     f(x) = x- 3x-9x + 30

Grafen for f har en tangent tmed røringspunkt P(0,f(0))

Bestem en ligning for t?

Nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2014 af mathon

Opskriv den almene tangentligning i punktet (xo,yo).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2014 af mathon

               f '(x) = 3x2 - 6x - 9

               f '(0) = 3·02 - 6·0 - 9 = -9

               f(0) = 0- 3·0- 9·0 + 30 = 30


Svar #3
17. januar 2014 af danmark100 (Slettet)

Mathon,

Er ligningen for tså: 

y = f '(x0) • (x - x0) + y0

y = -9 • (x -(-9)) + 30

???


Svar #4
17. januar 2014 af danmark100 (Slettet)

Ops mente:

y = -9 • (x - 0) + 0 ?


Brugbart svar (3)

Svar #5
17. januar 2014 af mathon

Nej - ikke helt
        med xo = 0   f '(xo) = -9    f(xo) = 30

                   y = f '(xo) • (x - xo) + yo

                   y = -9 • (x - 0) + 30

               


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2014 af mathon


Svar #7
17. januar 2014 af danmark100 (Slettet)

Hvis grafen for f har en anden tangent (t2) med samme hældningskoefficent som t1, hvad er så røringspunktet for ti førstekoordinatet`? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Løs ligningen f '(x) = f '(0), dvs f '(x) = -9 , og betragt den løsning x1, der er forskellig fra 0.


Svar #9
17. januar 2014 af danmark100 (Slettet)

Andersen11

Ved løsning af ligningen fås x = 0 V 2

Hvad vil dette sige? :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. januar 2014 af mathon

beregning af t2's førstekoordinat:

                                         f '(xo) = 3xo2 - 6xo - 9 = -9   og   xo ≠ 0

                                                            xo2 - 2xo - 3 = -3

                                                            xo2 - 2xo = 0

                                                            xo(xo - 2) = 0

                                                            xo = 2

                                                     

                                         


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2022 af Juliusb

Damn Marthon you're on fire!!!


Skriv et svar til: ligning for t1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.