Matematik

xy-plan

17. januar 2014 af mimok (Slettet)

En koncertscene er lagt ind i et koordinatsystem, hvor z-aksen går lodret op fra midten af scenens front, og scenens gulv ligger på xy-planen. Hvordan bestemmer jeg en normalvektor for xy-planen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2014 af mathon

Én normalvektor til zx-planen
er 
                                         n = [0,0,1] = k


Svar #2
17. januar 2014 af mimok (Slettet)

Hvordan bestemmes den, er det bare en basisvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

xy-planen har ligningen z = 0 . Heraf aflæser man en normalvektor for planen til n = [0,0,1] . Enhver egentlig vektor, der er parallel med n, er også en normalvektor til xy-planen, men vektoren [0,0,1] = k er vel den simpleste vektor at benytte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2014 af mathon

#1
 

Én normalvektor til xy-planen
er 
                                         n = [0,0,1] = k


Svar #5
17. januar 2014 af mimok (Slettet)

Mange taj!


Svar #6
17. januar 2014 af mimok (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg ligningen for xy-planen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2014 af mathon

genlæs #3


Skriv et svar til: xy-plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.