Matematik

Hvor detaljeret skal det være?(SSO)

18. januar 2014 af lulupie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at lave SSO omkring tallet π.
Jeg er ved at skrive om Archedemes bestemmelse af pi. Er det bedre hvis jeg skriver

AB/BD=BE/AB  <->

AB*AB/BD  <-> Her er der ganget på begge sider.

AB^2=BE*BD <-> Der er ganget med BD på begge sider.

...........

Eller er det mere korrekt at skrive:

AB/BD=BE/AB  <->AB*AB/BD  <->AB^2=BE*BD <-> 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det midterste udtryk er slet ikke en ligning, i modsætning til første og sidste linie, og det er derfor forkert at skrive ensbetydende mellem linierne. Trivielle reduktioner bør udelades. I stedet kunne man skrive:

Vi har nu

AB/BD = BE/AB

og ganges over kors får vi så

AB2 = BE·BD .

Ved at benytte passende mellemrum (omkring lighedstegn og mellem led) kan man gøre formlerne mere læselige.


Svar #2
18. januar 2014 af lulupie (Slettet)

Det gik lige lidt hurtigt, der mangler selvfølgelig = BE . Det er taget til efterretningen, tak for det :)


Skriv et svar til: Hvor detaljeret skal det være?(SSO)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.