Kemi

Hydrogenatomer i pentan

18. januar 2014 af turisten (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål i en aflevering der lyder på følgende:

Hvor mange hydrogenatomer er der i 25g pentan?

Nogen der kan forklare hvordan man udregner det? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2014 af RachaelN (Slettet)

Følgende er mit umiddelbare bud. 

Pentan: C5H12

m(C5H12)=25 g

M(C5H12)= 72,151 g/mol

n(C5H12)= 25g/(72.151 g/mol)= 0,346mol

N(C5H12)=n(C5H12)*6,02*1023 mol-1 = 0,346mol*6,02*1023 mol-1=2,08*1023

Der er altså 2,08*1023 pentanmolekyler i 25g. pentan. 

Et pentanmolekyle indeholder 12 H-atomer, så 2,08*1023 pentanmolekyler må indeholde 

12*2,08*1023 H-atomer. 


Skriv et svar til: Hydrogenatomer i pentan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.