Fysik
Orthogonalitet - Kvante Mekanik
Fil Med nødvendigt Info er vedhæftet
Spørgsmål:
Bestem A så at Ψ1 er orthogonal på Ψ2
Det jeg kan huske er at for noget kan være orthononal bliver jeg nødt til at integrere og resultatet skal være lig med 0
Dvs.
0 = [Integral tegn] Ψ1*Ψ2
(En liiille bitte del af Ψ1 er skåret væk, der står der 2i)
Og derudfra kan jeg finde A
Intervallerne i integralet skal være fra 0 til a, og integreret med hensyn til x
_
Passer dette eller er jeg helt forkert på den`?
på forhånd tak :)
Svar #1
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
Funktionerne φ1 og φ2 er 0 uden for intervallet [0;a], og i intervallet [0,a] er de defineret
φ1(x) = (2/a)1/2·sin(πx/a) , og
φ2(x) = (2/a)1/2·sin(2πx/a) .
Bølgefunktionerne ψ1 og ψ2 er så defineret ved
ψ1(x) = Aφ1(x) + (2i/√5)·φ2(x) , og
ψ2(x) = (2/√5)·φ1(x) + (1/√5)·φ2(x) .
Man skal så løse ligningen
0∫a ψ1*(x)·ψ2(x) dx = 0
som en ligning i A. Med lidt substitution ser man, at det drejer sig om at beregne integralerne
J1 = 0∫π sin2(ξ) dξ , J2 = 0∫π sin(ξ)·sin(2ξ) dξ , og J3 = 0∫π sin2(2ξ) dξ
Svar #2
19. januar 2014 af Darkmoon3778 (Slettet)
Svar #3
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man skal for eksempel beregne integralet
0∫a sin(πx/a)·sin(2πx/a) dx { benyt substitution ξ = πx/a , dξ = (π/a) dx , dx = (a/π) dξ
= 0∫π (a/π)·sin(ξ)·sin(2ξ) dξ
= (a/π) · 0∫π sin(ξ)·sin(2ξ) dξ
Skriv et svar til: Orthogonalitet - Kvante Mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
