Matematik

Vektorregning

19. januar 2014 af Apaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

1 et koordinatsystem er to vektorer givet ved

a=(t+1;2t) og b=(3;4),

hvor t er et tal;

Jeg skal så bestemme t, så vektorene a og b er ortogonale, og bestemme t, så vektorerne a og b er parallelle

Den første: her kan jeg vel bruge at 0 = (t+1)*3+2t*4, men jeg kan ikke finde ud at at løse ligningen så det passer, hvordan skal det gøres?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af mathon

    ortogonalitet:
                                  ab = 0

    parallellitet:
                                 âb = 0     her lidt nemmere   a • ^b = 0    
            evt.
                                 det(a,b) = 0


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.