Matematik

Gør prøve

19. januar 2014 af Haan (Slettet)
Har brug for hjælp til denne opgave.
Undersøg om f(x)=xe^x+3x er en løsning til differentialligningen:

y’=y+y/x-3x

.............

Jeg ved at man skal differentiere f'(x), hvorefter man skal indsætte f'(x) i y' i dif.ligningen og f(x) indsættes på y's plads.... man skal så finde ud af om højreside = venstreside.... hvis dette gør sig gældene er f(x) løsningen til dif.ligningen...

men kan ikke finde ud af at differentiere.

Svar #1
19. januar 2014 af Haan (Slettet)

Når jeg differentiere får jeg : e^x + 3x + x*e^x+3

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har 3x for meget.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2014 af mathon

             f(x) = x·ex + 3x

             f '(x) = 1·ex + x·ex  +  3  =  (x+1)ex + 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2014 af mathon

prøve

                       f(x) = y = x·ex + 3x
          hvoraf
                       y/x = ex + 3   og   x·ex = y - 3x

.

                       y ' = 1·ex + x·ex  +  3  =  (ex + 3) +  x·e=  (y/x) + y - 3x  =  y + (y/x) - 3x


Skriv et svar til: Gør prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.