Kemi

reaktionskinetik

19. januar 2014 af sislio (Slettet)

Hej allesammen, jeg har besvaret C) til1.+2.= 3.orden D) til m^-2*min^-1 

men har svært ved at skrive forklaring til c og d om hvorfor enheden ser således ud og hvorfor det bliver 3. orden. opgaven er vedhæftet. hastighedsudtrykket var v=k*[H2]*[NO]^2 

ps. mange tak for hjælpen:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2014 af Heptan

v = k * [H2] * [NO]2 er ganske rigtigt en tredjeordensreaktion på formen

v = k * [A]m * [B]n. Reaktionen er af m+n'te orden, og enheden for k bliver M-2 s-1 (eller evt. min). Lad koncentrationen af H2 være 1 M og NO 1 M, og hastigheden 1 M/min, så fås:

M/min = k * M * M2

<=> k = M/(M*M2*min) = 1/(M2*min) = M-2 * min-1.


Svar #2
19. januar 2014 af sislio (Slettet)

at koncentrationen er 1 M er ikke noget vi antager fra opgaven vel:)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af Heptan

Nej, det er bare for at se på enheden for hastighedskonstanten.


Skriv et svar til: reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.