Matematik

HJÆLLLP??

17. november 2005 af HappyHelle (Slettet)
nogen der kan hjælpe med denne?

En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = y/(x+y) og grafen for f går igennem punktet P(-2,4)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2005 af allan_sim

#0.
I forhold til tangentligningen

y = f(x0)+f'(x0)(x-x0)

mangler du kun at bestemme f'(x0). Dennne størrelse kan findes ved indsættelse af de kendte værdier i differentialligningen.

Og kunne du så ikke lige overveje en mere passende overskrift til næste gang - "Bestemmelse af tangentligning" eksempelvis....

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2005 af Popprinsessen (Slettet)

Forstår ikke helt - kan du uddybe? ved at jeg skal bruge punkterne -2,4

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2005 af ergoforce (Slettet)

nej er heller ikke helt med.. kan heller ikke finde ud af denne opgave..

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jamen du ved jo at d[y(x)]/dx = f'(x). Det vil sige at

f'(x_0) = d[y(x_0)]/dx = y(x_0)/(x_0+y(x_0))

Og så er det bare at indsætte.

Skriv et svar til: HJÆLLLP??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.