Matematik

Hjælp haster i en sinus relation!

19. januar 2014 af uddannelseervigtigt - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde siden c, og vinkel C. Så begge er ukendte.

Jeg ved ikke hvordan jeg regner hverken c ud, eller vinkel C da jeg ikke kender nogle af delene.

Vinkel B = 75,2, vinkel A = 37,4, siden a = 15,2, siden b = 24,19

Hvordan regner jeg siden c, og vinkel C ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når man kender to af vinklerne (A og B) kan man benytte, at man kender vinkelsummen i en trekant til at finde vinkel C. Man kan da benytte sinusrelationerne til at beregne siden c.

c/sin(C) = a/sin(A) = b/sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2014 af exatb

Du ved forhåbentlig hvor mange grader der er i en trekant. Hvis du fratrækker de to kendte vinkler har du jo vinkel C. 


Svar #3
19. januar 2014 af uddannelseervigtigt

Fuck man, havde jeg sgu da glemt..... ej hvor pinligt hahahha  :D


Skriv et svar til: Hjælp haster i en sinus relation!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.