Matematik

Tangentplanen

19. januar 2014 af chemie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder på:

Der er givet en C1 funktion f(x,y) om hvilken det vides at ligningen for tangentplanen til grafen for f i punktet (1,1,f(1,1)) er z= 4x + 2y + 3. Hvad er f(1,1)?

 Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen for tangentplanen

∇f(a)•((x,y)-(a1,a2))+f(a)

hvor a så er givet, men kan ikke helt få det til at give mening da der er tre koordinater? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 1 og y = 1 og beregn z fra tangentsplanens ligning . Røringspunktet ligger både i tangentplanen og på grafen.


Svar #2
19. januar 2014 af chemie (Slettet)

tak, det giver mening!


Skriv et svar til: Tangentplanen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.