Matematik

5 % er 67, hvad er hele beløbet

20. januar 2014 af kev22 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner man den ud? hvad er formlen?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

0,05*x = 67

Løs ligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2014 af Christianos (Slettet)

I 10.klasse er i måske ikke kommet så langt med at isolere i udtryk.

Du ender med at skulle løse: x= (67 / 0.05).


Svar #3
20. januar 2014 af kev22 (Slettet)

Takker for jeres hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Hvis du ser det sådan:

En vares fulde pris er = x.

Fordi du har købt varen for 5% af det fulde beløb, og din pris er 67 kr, kan du sige:

1x-(100%-5%)=67 kr.

Og netop derfor har du at

0.05x=67. Og ved at dividere med 0.05 på hver side ender du med x=67/0.05.

Det er vigtigt at forstå procentregningen da du kommer til at bruge det en hel del.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2014 af Liselotteeee (Slettet)

Su laver 5% om til decimaltal ved at dividere 5 med 100 det giver så 0,05 du ganger så det med 67 og du får svaret:)

Svar #6
20. januar 2014 af kev22 (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: 5 % er 67, hvad er hele beløbet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.