Matematik

Lininger: 7 (x plus 4) minus4x ligmed 10.

21. januar 2014 af FHSB (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Lininger: 7 (x plus 4) minus4x ligmed 10.
Hjølp mig venligst med denne opgave. Svar og regnemåde.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af 012343210

Sådan er opgaven forstået

Ligning: 7(x+4)-4x=10

Ganger ind i parentesen
 7x+7*4-4x=10

 7x+28-4x=10

reducerer:

 3x+28=10

flytter de 28 over på den anden side:

 3x+28-28=10-28

 3x=-18

Deler med 3 på begge sider:

3x/3=18/3

x=6


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Du smider minusfetgnet væk på højre side og laver -18 om til 18.

Af 3x = -18 fås x = -6 .

Ved at gøre prøve i den oprindelige ligning kan man også se, at x = 6 ikke er en løsning til ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af 012343210

# 2 Du har ret, var vidst lidt for hurtig;)


Skriv et svar til: Lininger: 7 (x plus 4) minus4x ligmed 10.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.