Matematik

hjææælp

21. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

Hej alle

Jeg håber i kan hjælpe mig med følgende opgave:

En virksomhed producerer og afsætter årligt x enheder af en vare, hvor 50000</=x</=20000. Omkostningerne O(x) ved produktionen er givet ved O(x)=4,58*10^-6x^3-0,05x^2+184,2+2*10^7

hvor O(x) måles i kr. 

Enhedsomkostningen E(x) (målt i kr. pr. enhed) ved produktion af x enheder er bestemt ved: E(x)= O(x)/x

a) Bestem enhedsomkostningen ved produktion af 10000 enheder, og løs ligningen O'(x)= E (x).

Håber i kan hjælper

Mange hilsner Mie


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn E(10000) = O(10000)/10000 .

Beregn forskriften for O '(x) og løs så ligningen O '(x) = E(x) = O(x)/x .


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.