Matematik

Renteregning

21. januar 2014 af Hansen3307 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej

har rigtig svært ved den her opgave

På et år er et beløb der er indsat på en bankbog til 1,5% pa steget med 95,40
Hvor meget står der herefter på bankbogen?

Håber der er nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

kender du renteligningen?

K=K0(1+r)x

Hvor K er nuværende kapital og K0 er startkapital og r er renten i decimalform (100%=1,00) og x er rentetællinger (dvs for 1,5% rente pr. år er x tid i år)


Svar #2
21. januar 2014 af Hansen3307 (Slettet)

Kender ikke strartkapitalen

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

Den kan du finde ved hjælp af formlen
Du kan nemlig regne tilbage med denne formel. 
dvs: 

K0=ΔK(1+r)-x 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

rettelse, den formel er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

du er sikker på du ikke har mere af opgaven end det du har skrevet? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Renten til 1,5% pa udgør på 1 år 95,40 kr. Den kapital, der ydede den rente er så

K0 = 95,40/1,5% = 6366,67 kr,

og på bankbogen står der nu, efter 1år,

K1 = K0 + 95,40 = 95,40·(1 + (1/0,015)) = 95,40·1,015/0,015 = 6462,17 kr .


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

okay nu har jeg tid til at hjælpe

K0+59,40=K0*(1+0,15)^1 

= 636


Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.