Matematik

sin(x)=sin(pi-x)

21. januar 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvorfor gælder der, at sin(x)=sin(pi-x)?

For hvis vi har et retningspunkt på cirklen og siger, at x = 20, og at sin(x)= xxx, så vil pi-20, så ikke give xxx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det gælder generelt, at en vinkel x og dens supplementvinkel π-x har samme sinus. Det ses let ved at skære enhedscirklen med en ret linie parallel med x-aksen.

Det kan også vises ved at benytte additionsformlerne for sin(x):

sin(π-x) = sin(π)·cos(-x) + cos(π)·sin(-x)

             = 0·cos(-x) + (-1)·sin(-x)

             = sin(x)

Jo, der gælder også, at sin(20) = sin(π-20)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af peter lind

Du skal passe på med om du regner i radianer eller grader. Det må du da have haft i forbindelse med enhedscirklen. Det er ikke så nemt at forklare uden en tegning.


Svar #3
21. januar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Mange tak begge to, det giver meget bedre mening nu, mange tusinde tak. Jeg sidder nemlig og prøver (stadig) på at forstå en opgave med trigonometriske uligheder. Der er oprettet tråden "Uligheder", og der kan jeg bare ikke forstå, at man på et tidspunkt lægger 2pi til - jeg kan ikke se, hvor dette skulle komme fra. Jo, der står at uligheden skal gælde i intervallet [0:2pi], men forstår det stadig ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der lægges 2π til, så at retningspunktet falder i intervallet [0;2π]. Du bør hellere fortsætte diskussionen i den oprindelige tråd istedet for at starte en ny tråd.

For ethvert x gælder der, at x og x+2π har samme sinus.


Svar #5
21. januar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Er det "buelængden" der skal ligge imellem 0 og 2pi?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, buelængden langs enhedscirklen fra punktet (1,0) til retningspunktet for den vinkel x, hvis sinus er lig med -0,2951 , skal ligge i intervallet [0;2π] .


Skriv et svar til: sin(x)=sin(pi-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.