Matematik

Fordobling af beløb

22. januar 2014 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej jeg skal finde ud af efter hvor mange år et beløb er fordoblet.
Ko = 52000kr
K = 65872, 04kr
Hvordan finder jeg frem til det?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af PeterValberg

du mangler vist at angive en oplysning, - rentesatsen r :-)

K = K0·(1 + (r/100))n

hvor

K0 er startkapitalen
K er kapitalen efter n terminer
r er rentesatsen i procent

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2014 af mathon

fordobling kræver
                                   (1+r)n2 = 2

                                   log(1+r)•n2 = log(2)

                                   n2 = log(2)/log(1+r)             r = p/100       p er terminsprocenten

    antallet af terminer inden et beløb fordobles afhænger af rentesatsen r.


Skriv et svar til: Fordobling af beløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.