Kemi

Mængdeberegning

22. januar 2014 af dvblg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har et problem med en opgave, håber nogle kan hjælpe. 

Opgaver lyder således: 

I Efter tre dages fermentering i en tank udtog man en prøve på 10,0 mL, og titrerede med 0,128 M NaOH(aq). Herved fik man titrerkurven i figur 1.

Beregn indholdet af ethansyre i fermenteringsblandingen (i g ethansyre pr. L).

figur 1, vedhæftet.

Vedhæftet fil: kemi.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af mathon

volumen aflæst til 11,2 mL 0,128 M NaOH


                                  n(ethansyre) = (0,0112 L) • (0,128 mol/L) = 0,001434 mol

     10,0 mL fermenteringsblandingen indeholder
                                  m(ethansyre) = n • M = (0,001434 mol) • (60,05 g/mol) = 0,0861 g

     1 L fermenteringsblanding indeholder 8,61g ethansyre

                                      


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.