Matematik

f'(x)

22. januar 2014 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Hvordan finder man f'(x) når det er i en kvadratrod?

Fx: f(x)=√x3+5x+4


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2014 af peter lind

Brug reglen for differentiation af en sammensat funktion ydre funktion kvadratrod indre funktion polynomiet


Svar #2
22. januar 2014 af snilo (Slettet)

Vil du ikke skrive den op. Jeg har forvirret mig selv rimelig meget.


Svar #3
22. januar 2014 af snilo (Slettet)

er der slet ikke nogen der kan hjælpe, det haster?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

√x3 = (x3)½ = x3/2

Så du har

f '(x) = 3/2 x½ + 5

Du kan vælge at skrive √x i stedet for x½


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2014 af mathon

                         f(x) = x3/2 + 5x + 4

                         f '(x) = (3/2)x1/2 + 5  = (3/2)√(x) + 5


Svar #6
22. januar 2014 af snilo (Slettet)

Det er jo det hele der er under kvadratroden :S


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. januar 2014 af mathon

så bør du skrive
                                f(x) = √(x3+5x+4) 

     hvoraf

                                               3x2 + 5
                                f '(x) = ------------------        x ≠ -0,724076
                                            2√(x3+5x+4) 

                  
 


Svar #8
22. januar 2014 af snilo (Slettet)

Nåår, undskyld.

Hvordan har du fået det til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2014 af mathon

sæt
               u = x3+5x+4   og dermed   u ' = 3x2+5

                                                                                1                          1                                     3x2+5
                       f '(x) = (√x3+5x+4) '  =  (√(u)) '  =  --------- • u '  = ----------------- • (3x2+5)   =  ------------------
                                                                             2√(u)              2√(x3+5x+4)                       2√(x3+5x+4)


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.