Matematik
Sandsynlighedsregning
18. november 2005 af
SKH (Slettet)
HJÆLP!HJÆLP!Jeg er ved at skulle lære sandsynligheds regning og har da også fundet ud af noget (tror jeg da nok) men er stadig i vildrede. (Er noget af det jeg har lavet rigtigt? – Opgave 3 kan jeg slet ikke). PLEASE HJÆLP MIG TIL AT FORSTÅ DET!!
Jeg har følgende formel at gå ud fra:
P (q) = (d)-(n - d)
(q) (r - q)
(n)
(r )
n = total mængde
r = antal taget ud til stikprøve
d = totale antal i posen af det søgte
q = hvor mange spørger vi om af slagsen i stikprøven
1.I en krukke ligger 7 røde og 5 hvide kugler. Man trækker samtidig 3 kugler.
Hvad er sandsynligheden for ved dette forsøg at trække:
A: lutter hvide kugler?
P = (5) (12 - 5)
(3) ( 3 3)
(12)
(3)
B: netop 2 røde kugler?
P = (7) (12 - 7)
(2) (3 2)
(12)
(3)
C: mindst én rød kugle?
P = (7) (12 - 7)
(1) (3 1)
(12)
(3)
2.I en forsamling bestående af 12 mænd og 8 kvinder skal vælges en komité på 5
Medlemmer. Hvad er sandsynligheden for, at denne komité kommer til at indeholde:
A: netop 2 mænd og 3 kvinder?
P = (12) (20 - 12)
( 2) ( 5 2 )
(20)
(5)
B: mindst 3 kvinder?
P = (8) (20 - 8 )
(3) ( 5 3 )
(20)
(5)
C: højst 1 mand?
P = (12) (20 - 12 )
(1 ) ( 5 1 )
(20)
(5)
D: medlemmer af begge køn?
P = ?????????????
3.Af et sædvanligt sæt kort trækkes tilfældigt og samtidigt 4 kort.
Find sandsynligheden for:
A. at man får 2 ruder og 2 sorte kort
B. at man ingen spar trækker
C. at mindst 3 kort er billedkort (dvs.
knægt, dame eller konge).
D. at alle kort er af samme farve (dvs.
enten ruder, hjerter, klør eller spar)
Denne opgave kan jeg slet ikke finde ud af???
Jeg har følgende formel at gå ud fra:
P (q) = (d)-(n - d)
(q) (r - q)
(n)
(r )
n = total mængde
r = antal taget ud til stikprøve
d = totale antal i posen af det søgte
q = hvor mange spørger vi om af slagsen i stikprøven
1.I en krukke ligger 7 røde og 5 hvide kugler. Man trækker samtidig 3 kugler.
Hvad er sandsynligheden for ved dette forsøg at trække:
A: lutter hvide kugler?
P = (5) (12 - 5)
(3) ( 3 3)
(12)
(3)
B: netop 2 røde kugler?
P = (7) (12 - 7)
(2) (3 2)
(12)
(3)
C: mindst én rød kugle?
P = (7) (12 - 7)
(1) (3 1)
(12)
(3)
2.I en forsamling bestående af 12 mænd og 8 kvinder skal vælges en komité på 5
Medlemmer. Hvad er sandsynligheden for, at denne komité kommer til at indeholde:
A: netop 2 mænd og 3 kvinder?
P = (12) (20 - 12)
( 2) ( 5 2 )
(20)
(5)
B: mindst 3 kvinder?
P = (8) (20 - 8 )
(3) ( 5 3 )
(20)
(5)
C: højst 1 mand?
P = (12) (20 - 12 )
(1 ) ( 5 1 )
(20)
(5)
D: medlemmer af begge køn?
P = ?????????????
3.Af et sædvanligt sæt kort trækkes tilfældigt og samtidigt 4 kort.
Find sandsynligheden for:
A. at man får 2 ruder og 2 sorte kort
B. at man ingen spar trækker
C. at mindst 3 kort er billedkort (dvs.
knægt, dame eller konge).
D. at alle kort er af samme farve (dvs.
enten ruder, hjerter, klør eller spar)
Denne opgave kan jeg slet ikke finde ud af???
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
