Matematik

Forklar mig

22. januar 2014 af Mariammejel (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej er der nogle der kan forklare mig hvordan man udregner følgende?

Seks gange to tredje del

Fire divideret men en halv

Tre firedel gange med en halv

Og tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af cul8r (Slettet)

prøv at skrive tallene op, så bliver det lettere at overskue


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2014 af mathon

                        2      6 • 2
                 6 • ---- = ------- = 2 • 2 = 4            en brøk ganges med et tal ved at gange i tælleren
                        3        3

.
                        1
                  4 : --- = 4 • 2 = 8                         man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk
                        2

.
                   3      1        3 • 1       3
                 ---- • ----- = -------- = -----              brøkmultiplikation: tæller med tæller og nævner med nævner
                   4      2       4 • 2        8


Svar #3
22. januar 2014 af Mariammejel (Slettet)

Tak kan du hjælpe mig med denne her også


Fire divideret med 3
-----
2

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af mathon

                        3            2        8        6        2
                  4 : --- = 4 • ----- = ----- = ----- + ----- = 22/3
                        2            3        3        3        3

.

       Du gør klogt i at få lært de brøkregler.


Svar #5
22. januar 2014 af Mariammejel (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Forklar mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.