Matematik

Procent- og rentesregning

22. januar 2014 af gladstxpige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Denne opgaver volder mig en del besværlig. Er der nogle kloge hoveder, som kan hjælpe?

På en konto står 17665,29 kr. Pengene har stået urørt i 5 terminer på en konto hvor renten er 2%. Hvor meget mere ville der have stået på kontoen hvis renten havde været 3%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af mathon

                   Ko = (17665,29 kr)•1,02-5

hvis 3% i 5 terminer

                   Ko • 1,035 = ((17665,29 kr)•1,02-5)•1,035

forskel
                  ((17665,29 kr)•1,02-5)•1,035 - (17665,29 kr)  = (17665,29 kr)(1,02-5•1,03- 1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2014 af peter lind

Brug kapitalformlen til at finde startkapitalen. Brug dernæst kapitalformlen med den nye rente


Svar #3
22. januar 2014 af gladstxpige (Slettet)

Jeg kan ikke få 3% i 5 terminer til at give et fornuft resultat. Det bliver alt for højt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af peter lind

resultatet varierer meget med renten, så det er måske rigtigt. Kan vi få nogle detaljer


Svar #5
22. januar 2014 af gladstxpige (Slettet)

((17665,29)•1,02-5)•1,03= 22610.37439


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2014 af peter lind

det du har udregnet er 17665,29•1,025•1,035   Du skulle udregne 17665,29•1,02-5•1,035 


Svar #7
22. januar 2014 af gladstxpige (Slettet)

Arh, selvfølgelig! Nu får jeg 18548.38219 


Skriv et svar til: Procent- og rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.