Kemi

Koncentration af mælkesyre-HJÆLP

22. januar 2014 af FrederikkeBruu (Slettet) - Niveau: A-niveau

VIN, ET BIOTEKNOLOGISK PRODUKT! 
Hej. Jeg har lidt problemer med at løse opgave 4 i den vedlagte fil. Opgave lyder på, at man skal vise, at den formelle koncentration af mælkesyre er 0,08M før tilsætningen af natriumhydroxid. 
Jeg kan ikke huske udregningen til denne opgave. Har dog fået oplyst at den vist er n=C*V, men er stadig lidt på bar bund. Håber virkelig at der er en, der gider at hjælpe mig!

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2014 af ChemistryIsKey

I ækvivalenspunktet er stofmængden af din syre (Mælkesyre) og din base (NaOH) den samme. Derfor kan du skrive

     n(mælkesyre) = n(NaOH)                (I ækvivalenspunktet)

     c(mælkesyre) * V(mælkesyre) = c(NaOH) * V(NaOH)

     c(mælkesyre) = (c(NaOH) * V(NaOH)) / V(mælkesyre) = (0,1 M * 0,02 L) / 0,025 L = 0,08 M

Det er en af de mest stereotype opgaver du kan få smidt i hovedet, når det handler om titreringer :)


Skriv et svar til: Koncentration af mælkesyre-HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.