Matematik

parameterfremstilling

23. januar 2014 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en parameterfremstilling for linjen m gennme A og B når 

A(1,2,2) og B(3,-4,-2) 

tænkte at jeg skulle bruge 

(x,y,z)=(x0,y0,z0)+t(r1,r2,r3) 

hvor x=1 og x0=3 

men... kan ikke rigtig få det til at passe. 

facit er (1+2t,2-6t,2-4t) men der kan være mange løsninger. 

Nogle der kan hjælpe mig i den rigtige retning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af PeterValberg

En mulig parameterfremstilling for m gennem A(1,2,2) og B(3,-4,-2)

Du kan fx vælge A(1,2,2) som det kendte punkt og vektor AB som retningsvektor
det giver dig følgende parammeterfremstilling:

(x,y,z) = (1,2,2) + t·(2,-6,-4)

--------------

Efterfølgende betragtning:

retningsvektoren kan selvfølgelig skaleres, som mathon angiver i #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2014 af mathon

evt
            (x,y,z) = (1,2,2) + t·(1,-3,-2)                       med (1/2)·AB  som retningsvektor.


Svar #3
23. januar 2014 af tusindsol (Slettet)

super, tak 


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.